nl | en | de
Laatste nieuws

Ondersteuning voor PayPal, iDeal en Creditcard betalingen.

Inloggen

Nog geen account?

Vraag nu een account aan.

Optimale reservedelenstrategie

Wat is het optimale voorraadniveau van een bepaald onderdeel? Deze vraag is afhankelijk van een groot aantal factoren. RBSP geeft op eenduidige wijze inzicht in de dynamiek achter de juiste beslissing.

Welke strategie volgen voor welk component? Met behulp van een duidelijk beslissingsdiagram wordt voor verschillende types een passende strategie gepresenteerd. De mogelijkheid om generieke modellen aan te maken in combinatie met een bibliotheek op basis van de eigen installatie (installed base) maken deze tool een krachtig onderdeel van een continu verbeterende organisatie. De mogelijke link met de bekende onderhoudbeheersystemen (OBS), maakt de efficiëntie alleen nog maar groter.

Het doel is een onderbouwde optimale reservedelen voorraad die in lijn is met de onderhoudsconcepten. De methodiek sluit aan bij het Reliability Centered Maintenance (RCM) en het ProBo (Probabilistisch Beheer en Onderhoud) gedachtegoed en stelt een organisatie in staat om onderbouwde beslissingen te nemen over het geaccepteerde risico en de kosten c.q. baten die hier tegenover staan.